ГоловнаСвіт

На виборах у Гватемалі переміг комедійний актор

Громадяни країни втомилися від корупції.

На виборах у Гватемалі переміг комедійний актор
Джимми Моралес

У другому турі недільних президентських виборів у Гватемалі лідирує колишній комедійний актор Джиммі Моралес, кандидат від Фронту національної єдності.

Після опрацювання даних із 63% виборчих дільниць Моралес набрав 72,59% голосів. Його найближчий суперник - колишня перша леді Сандра Торрес, яка представляє лівоцентристську Національну спілку надії, поки що отримала 27,31% голосів, повідомляє "Бі-бі-сі".

Моралес перемагає з відривом у 1,2 млн голосів. Кандидат, який не має досвіду державного управління, вже проголосив себе переможцем. "Я отримав мандат від народу Гватемали на боротьбу з корупцією, яка пожирає нас", - сказав Моралес, дізнавшись попередні результати.

Як наголошують, вибори пройшли в спокійній обстановці. Явка становила близько 30%.

У першому турі, що пройшов 6 вересня, Моралес отримав 23,99% голосів, Торрес - 19,75%.

Джиммі Моралес - відомий гватемальський актор і продюсер. Різкий зліт його популярності політологи пов'язують з утомою громадян Гватемали від політиків традиційного плану та корупції.

У вересні цього року попередній президент Отто Перес Моліна подав у відставку на тлі звинувачень у корупції. Прокуратура підозрює екс-президента в причетності до корупційної схеми, яка завдала бюджету збитків на кілька мільйонів доларів. Сам Моліна заперечує свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram