ГоловнаСвіт

Лідерові проросійської партії в Молдові пред'явили звинувачення

Молдовська влада затримала Усатого слідом за Філатом.

Лідерові проросійської партії в Молдові пред'явили звинувачення
Фото: Youtube / Ренато Усатый

Меру молдовського міста Бельці, лідерові проросійської "Нашої партії" Ренато Усатому пред'явлено звинувачення в порушенні таємниці листування. Його підозрюють у незаконному прослуховуванні та поширенні телефонних переговорів між екс-прем'єром Молдови Володимиром Філатом і бізнесменом, мером Оргеєва Іланом Шором.

Про це повідомив прокурор Денис Ротару, який веде цю справу, пише noi.md.

Усатому, який є одним із лідерів антиурядових протестів, може загрожувати до трьох років в'язниці. Втім, він може обійтися і громадськими роботами або невеликим штрафом.

За словами адвоката Анни Урсакі, Усатий визнав, що поширив записи, але заперечує прослуховування.  Під час допиту він розповів, що отримав ці записи на флешці. Імена осіб, які передали записи, не називають через таємницю слідства.

Усатого затримали ввечері 23 жовтня в аеропорту Кишинева, куди він прибув з Москви. З прослуховування, яке він виклав за кілька днів до цього, випливає, що Філат просив у бізнесмена гроші, а в обмін обіцяв заступництво. Володимир Філат перебуває під арештом. Його звинувачують у виведенні з країни мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram