ГоловнаСвіт

Глава МЗС Росії порадив Сирії готуватися до виборів

Це питання обговорювалося на зустрічі Асада з Путіним, стверджує Лавров

Глава МЗС Росії порадив Сирії готуватися до виборів
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров вважає, що Сирії слід готуватися до виборів.

Про це він заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, передає РБК.

За його словами, питання "просування політичного процесу після фази протидії тероризму" обговорювалося на нещодавній зустрічі президента РФ Володимира Путіна з Башаром Асадом в Москві.

"Звичайно, треба готуватися до виборів - і до парламентських, і до президентських. Я переконаний, що ті успіхи, які зараз демонструє сирійська армія за нашої повітряної підтримки, дозволяють консолідувати позиції влади і повинні зробити владу більш зацікавленою в просуванні політичного процесу", - сказав Лавров.

Він також зазначив, що президент Сирії сам розуміє, що фазу протидії тероризму необхідно змінити початком політичного процесу в країні.

"Він (Асад, - ред.) це прекрасно розуміє і сам, до речі, висловив думку про те, що військову фазу протидії тероризму обов'язково потрібно доповнювати консолідацією здорової частини суспільства і початком політичного процесу, який забезпечить врахування інтересів всіх без винятку сирійців за етнічною, конфесійною ознаками, за політичними вподобаннями - всіх у державному устрої та органах влади", - сказав глава російського МЗС.

Нагадаємо, за даними опитування ВЦДГД, війна в Сирії підвищила рейтинг Путіна до рекордного рівня - 89,9%. Цей показник є абсолютним рекордом за весь час спостережень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram