ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіяни просять якнайшвидше зарахувати Путіна до лику святих

У комітеті сподіваються, що "здорові сили в РПЦ виконають духовний наказ російського народу"

Росіяни просять якнайшвидше зарахувати Путіна до лику святих
Фото: EPA/UPG

Активісти російської громадської організації "Національний комітет +60", присвяченої дню народження президента РФ Володимира Путіна, вимагають прискорити зарахування глави держави до лику святих.

Про це повідомили самі активісти, передає "Росбалт".

Раніше комітет вже звертався з цього приводу до патріарха Московського і всієї Русі Кірілу (Гундяєву). Тепер активісти надіслали йому ще один лист з пропозицією прискорити зарахування Путіна до лику святих. Як стверджують активісти, до них постійно звертаються православні громадяни країни з проханням сприяти канонізації президента.

"І, нарешті, ввести в процес богослужіння офіційну молитву "Про Путіна"! Останні дані ВЦВГД чітко вказують, що для 90% населення країни президент РФ є опорою і надією в земному житті, а майже 100% православного люду щодня моляться про його здоров'я і бажають бачити його довічним керівником великої Росії! Не секрет, що титанічні сили на благо Батьківщини він отримує від бога", - кажуть активісти.

Вони також підкреслюють, що "воцерковлений національний лідер героїчно захищає православних в Україні і в Сирії", а також "блискуче повернув вітчизні сакральну Корсунь". У комітеті сподіваються, що "здорові сили в РПЦ виконають духовний наказ російського народу", і вже в 2016 році у всіх православних церквах зазвучить молитва "Про Путіна - рятівника Росії".

Зазначимо, що Церква зараховує до лику святих тільки покійних.

Нагадаємо, організацію "Національний комітет+60" було створено петербурзькими активістами для святкування 60-річчя Путіна в 2012 році. Проте після завершення святкування комітет не розпустили - він і далі виступає з оригінальними ініціативами. Наприклад, раніше активісти закликали Путіна "укласти династичний шлюб на благо великої Росії" з онукою князя Кирила Володимировича Марією Романовою, який на їхню думку, може стати "непорушною духовно-політичної скрепою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram