ГоловнаСвіт

Соціологи передбачили перемогу партії Качинського на виборах у Польщі

"Право і справедливість" отримає до 38% голосів виборців.

Соціологи передбачили перемогу партії Качинського на виборах у Польщі
Фото: EPA/UPG

Останні соціологічні опитування прогнозують перемогу партії Ярослава Качинського на виборах у Сейм, які відбудуться цієї неділі. Про це пише wiadomosci.gazeta.pl з посиланням на дані компанії TNS.

Партія "Право і справедливість" (PiS) може розраховувати на підтримку близько 38% виборців. Це трохи менше, ніж показували опитування тиждень тому. Однак головний суперник PiS - "Громадянська платформа" (PO) Еви Копач - втратив ще більше. 15 жовтня її підтримка становила 30%, а сьогодні - тільки 24%.

Прохідний п'ятивідсотковий бар'єр також долають політичні сили "Кукіз'15" (9,1%), "Об'єднані ліві" (Zjednoczona Lewica, 8,6%) і "Сучасна" (Nowoczesna, 6,6%). Можуть розраховувати на проходження Коаліція за відновлення Республіки - Свобода та Надія (KORWiN, 4,9%), Польська народна партія (4,8%) і "Разом" (3,5%).

"Укрінформ" подає дані ще двох опитувань. Згідно з дослідженням СBOS, за "Право і справедливість" проголосують близько 36%, за "Громадянську платформу" - 25%. Дослідження Millward Brown дає PiS 32%, а PO - 20%.

Нагадаємо, що діючим президентом Польщі є представник "Права і справедливості" Анджей Дуда. Лідер партії - Ярослав Качинський. Партію "Громадянська платформа", яка виграла вибори 2011 року, очолює прем'єр Ева Копач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram