ГоловнаСвіт

Єврокомісія заборонила подавати аналітику про банки Росії

Дослідження формально не є консультаційною послугою, але фактично містить непрямі поради

Єврокомісія заборонила подавати аналітику про банки Росії
Фото: newtent.info

Єврокомісія заборонила європейським банкам випускати дослідження аналітичного характеру про російські банки та компанії під санкціями, такі як ВТБ, Сбербанк і "Газпром".

Про це повідомляє РБК із посиланням на повідомлення Єврокомісії.

"Заборонено прямо або побічно надавати російським компаніям під санкціями послуги з управління інвестиціями", - йдеться в повідомленні.

"Незважаючи на те, що випуск дослідження формально не вважається наданням консультаційних послуг, він, по суті, дає непрямі поради", - наголошено в матеріалах Єврокомісії.

У ЄК вважають, що надання цих послуг може впливати на поведінку потенційних інвесторів.

"Аналітика, яка міститься в дослідженнях, дійсно допомагає потенційним інвесторам: на її підставі можна, наприклад, приймати рішення про купівлю, продаж або зберігання акцій російських компаній під санкціями. Тому така аналітика про російські компанії під санкціями заборонена", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в липні і у вересні 2014 року Євросоюз ввів обмеження щодо низки російських банків. Зокрема, санкції торкнулися  Сбербанку, ВТБ, ВЭБу, Газпромбанку і Россельхозбанку. Обмеження поширилися і на діяльність нафтових компаній, серед яких ЛУКОЙЛ, "Газпромнефть", "Роснефть" і "Транснефть"; на авіабудування і оборонний комплекс. Крім того, ЄС увів адресні обмеження щодо конкретних фізичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram