ГоловнаСвіт

Військовий літак Швейцарії наблизився до лайнера російської делегації

Росія очікує роз'яснень, а Швейцарія стверджує, що це стандартна процедура.

Військовий літак Швейцарії наблизився до лайнера російської делегації
Самолет C-130 "Геркулес"
Фото: wikipedia.org

Швейцарський військовий літак F/A-18 наблизився до борту російської делегації, виконуючи стандартну процедуру перевірки.

Про це заявив прес-секретар федерального департаменту Швейцарії з оборони, цивільної безпеки і спорту Пітер Міндер, передає РІА "Новости".

"Для нас це абсолютно нормальна акція. Це був F/A-18 Швейцарії, що вилетів із Біля о 10.20. Він перевірив номери російського літака, що прямує до Женеви. Це стандартна процедура, і ніякої "небезпечної близькості" не було", - сказав він.

За його словами, за рішенням збройних сил Швейцарії вибірково перевіряються і дипломатичні рейси, у тому числі з Росії, США і Франції.

У свою чергу російське МЗС заявило, що провокацій після інциденту з літаком делегації Росії уникнути не вдасться.

"Я думаю, уникнути провокацій нам не вдасться, тому що справу цю поставлено на широку ногу, і, на жаль, майстерність наших західних колег зростає з кожним днем", - сказала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, передає "Газета.Ru".

За її словами, Росія очікує роз'яснень від Франції та Швейцарії у зв'язку зі зближенням військового літака з російським бортом.

Вона зазначила, що Москва розраховує, що "ці роз'яснення буде дано дипломатичними каналами і з Франції, і зі Швейцарії".

Раніше Росія викликала посла Франції в Москві Жан-Моріс Ріпера для надання пояснень з приводу інциденту, бо думали, що це літак Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram