ГоловнаСвіт

Меркель їде до Стамбула для переговорів про кризу мігрантів

Німеччина очікує від 800 тисяч до 1 мільйона мігрантів цього року

Меркель їде до Стамбула для переговорів про кризу мігрантів
Архив
Фото: dyvys.in

Канцлер Німеччини Ангела Меркель їде в Стамбул 18 жовтня для переговорів про кризу мігрантів з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Меркель сподівається затвердити європейську угоду з Туреччиною про допомогу і тісні зв'язки в обмін на допомогу в заохоченні біженців залишитися там, у Туреччині.

Меркель стикається з тиском, зокрема й від власних союзників, з вимогою посилити прикордонний контроль Німеччини та відвернутися від біженців. Німеччина очікує від 800 тисяч до 1 мільйона мігрантів цього року.

Пакет допомоги ЄС передбачає, що щонайменше три мільярди євро допомоги нададуть Туреччині для прийняття більш ніж 2 мільйонів біженців. Угода також обіцяє прискорити розгляд питання віз ЄС для громадян Туреччини, а також прискорити переговори про вступ до ЄС.

15 жовтня лідери Євросоюзу і Туреччини на саміті в Брюсселі погодили попередній план дій щодо обмеження припливу мігрантів до Європи.

Міжнародна неурядова організація Amnesty International 17 жовтня розкритикувала цей план, заявивши, що не взято до уваги труднощі, з якими мігранти стикаються в Туреччині, або зобов'язання ЄС запропонувати їм захист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram