ГоловнаСвіт

У Москві вкрали і розпиляли на металобрухт пам'ятник акторові Євгену Леонову

Бронзову скульптуру знайшли розрізаною.

У Москві вкрали і розпиляли на металобрухт пам'ятник акторові Євгену Леонову
Фото: countrymoscow.ru

У п'ятницю вночі кілька людей вкрали скульптуру Доцента, якого зіграв Євген Леонов у фільмі "Джентльмени удачі". Як виявилося, кілька вихідців із Середньої Азії здали бронзовий пам’ятник у пункт прийому кольорових металів, де його вже встигли розпиляти для переплавлення.

"Співробітники УВС по Західному округу столиці в ході проведення оперативних заходів з підозрюваними в крадіжці встановили пункт прийому кольорових металів, в який було здано бронзову скульптуру актора Євгена Леонова у ролі персонажа з кінокомедії "Джентльмени удачі". На жаль, співробітники поліції виявили пам'ятник вже в розрізаному вигляді", - розповів агентству "Интерфакс" керівник прес-служби московського главку поліції Андрій Галіакберов.

Всі шматки бронзової скульптури вилучено як речові докази. Стосовно керівництва і працівників пункту прийому металобрухту буде порушено кримінальну справу. При цьому за підозрою у безпосередньому скоєнні крадіжки затримано п'ятьох вихідців із Середньої Азії.

Пам'ятник Леонову був на Мосфільмовській вулиці, яка веде до кіностудії "Мосфільм". Тут 1971 року зняли кінокомедію Олександра Сірого "Джентльмени удачі" з Леоновим у головній ролі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram