ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіянам заборонили купувати санкційні продукти через Інтернет

Два дні тому митниця дозволила замовляти продукти через онлайн-посередників

Росіянам заборонили купувати санкційні продукти через Інтернет
Уничтожение санкционных продуктов в России
Фото: bbc.com

Федеральна митна служба Росії заборонила росіянам замовляти санкційні продукти через Інтернет.

Про це повідомляє РБК.

"Двох днів вистачило федеральній митниці, щоб змінити свою позицію про те, чи можуть росіяни замовляти санкційні товари через онлайн-посередників. Ще 13 жовтня ФМС писала, що можна, в четвер вирішила, що не можна", - зазначає видання.

Раніше повідомляли, що російські митники дозволили замовляти продукти в Європі або США через сервіси доставки.

"Отримання фізичною особою товарів, замовлених через Інтернет, в тому числі "санкційних", можливе, але при цьому має дотримуватися умова, що товар повинен бути визнаний для особистого користування відповідно до п. 1 ст. 3 "Угоди про порядок переміщення фізичними особами товарів для особистого користування", - йдеться у відповіді ДМС на запит РБК.

Однак уже 15 жовтня представники ФМС Росії заявили, що торгівля санкційними товарами через Інтернет заборонена. На запитання, із чим пов'язана зміна позиції, у відомстві не відповіли.

Нагадаємо, 7 серпня Росія заборонила постачати низку товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження буде чинним протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас із нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко та молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни. Наприкінці червня 2015 року заборону на ввезення продуктів продовжили до 5 серпня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram