ГоловнаСвіт

На болгарсько-турецькому кордоні відбулися сутички між біженцями і прикордонниками

Прем'єр Болгарії покинув саміт ЄС

На болгарсько-турецькому кордоні відбулися сутички між біженцями і прикордонниками
Архивное фото
Фото: dailymail.co.uk

У четвер, 15 жовтня, на болгарсько-турецькому кордоні відбулися сутички між біженцями і прикордонниками.

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, прикордонники намагалися зупинити натовп нелегальних мігрантів, які хотіли проникнути в Болгарію з Туреччини. У результаті сталася стрілянина, один афганець отримав вогнепальні поранення і помер дорогою в лікарню.

Болгарська влада повідомляє, що натовп складався приблизно із 50 озброєних й агресивних біженців з Афганістану, які відмовлялися виконувати розпорядження прикордонників. Це перший гучний інцидент із мігрантами на території Болгарії - країни, яка для багатьох стала перевалочним пунктом на шляху в Західну Європу.

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов після повідомлень про сутички покинув саміт Євросоюзу у Брюсселі, на якому обговорювали заходи стримування потоку мігрантів.

Наприкінці вересня Болгарія посилила закони проти тих, хто перевозить нелегальних мігрантів. Також на кордоні з Туреччиною звели загородження завдовжки 260 км. Крім того, до охорони кордону залучили близько 2 тис. військовослужбовців, поліцейських і прикордонників.

Нагадаємо, Євросоюз домагається тіснішої співпраці Туреччини й інших європейських сусідів для стримування потоку мігрантів у Європу. В обмін на стримування потоку мігрантів ЄС готовий надати Туреччині 1 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram