ГоловнаСвіт

Стратегічний міст в Мурманську 5 місяців "охороняв" манекен

За час "чергування" манекен "заробив" 320,9 тис. рублів

У Росії автомобільний міст через Кольську затоку в Мурманську, що має стратегічне значення, протягом 5 місяців охороняв манекен у формі і справно "отримував зарплату".

Це стало відомо після перевірки, проведеної прокуратурою, повідомляє офіційний сайт російського відомства.

У 2014 році ПП "Оберіг", яке охороняє стратегічні об'єкти регіону, уклало контракт з Мурманськавтодором. Згідно з угодою, на мосту мали виставити чотири пости з цілодобовими вахтами.

Прокурорська перевірка виявила, що один із керівників ПП розпорядився, щоб з березня по липень виставили тільки три пости. При цьому, рахунки виставлялися за всі чотири, а на одному з постів поставилий манекен у лижній масці й оранжевому жилеті.

Слідчі підрахували, що за весь час чергування манекен "отримав" зарплату у розмірі 320,9 тис. рублів, і порушили справу за статтею "розкрадання чужого майна шляхом обману або зловживання довірою, вчинене у великому розмірі".

Фото: kp.md

Нагадаємо, що це вже не перший скандал, причиною якого став манекен замість реального охоронця на стратегічному об'єкті у Росії. Так, у серпні китайські журналісти опублікували фото, зроблені на кордоні між Китаєм і РФ, на яких видно, що замість прикордонника, на вишці було встановлено опудало у формі вартового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram