ГоловнаСвіт

Британія зняла варту з посольства, яке прихистило Ассанжа

Правоохоронці три роки цілодобово чергували біля будівлі

Британія зняла варту з посольства, яке прихистило Ассанжа
Фото: EPA/UPG

Поліція Великобританії відкликала варту, яка три роки охороняла на Джуліана Ассанжа, котрий переховується в посольстві Еквадору в Лондоні.

Про це повідомляється на сайті Скотленд-Ярду.

Підкреслюється, що після трьох років чергування в поліції вирішили більше не витрачатися на караул. 12 жовтня охорона пішла з-під стін посольства.

Втім, поліція підкреслює, що зробить все можливе для арешту Ассанжа, якщо той спробує покинути будівлю.

Нагадаємо, творець WikiLeaks 19 червня 2012 року попросив притулку в еквадорської дипмісії у Лондоні, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де його підозрюють у злочинах сексуального характеру. Ассанж відкидає всі звинувачення і називає їх політично мотивованими. Він побоюється, що Стокгольм депортує його до США, де австралійцю загрожує до 35 років тюремного ув'язнення, а, можливо, і страта за законом про шпигунство за публікацію десятків тисяч секретних документів держдепартаменту.

У серпні 2012 року уряд Еквадору надав Ассанжу політичний притулок, але виїхати в цю державу він досі не може. Біля стін посольства цілодобово чергували троє правоохоронців, готових його заарештувати, якщо він спробує покинути будівлю. Як підрахував сам Ассанж, лише на виплати поліцейським, які стерегли його, Лондон витрачає по £240 тис. фунтів ($365 тис.) на місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram