ГоловнаСвіт

Нижня палата Конгресу США підтримала скасування заборони на експорт нафти

Тепер законопроект має пройти розгляд у Сенаті

Нижня палата Конгресу США підтримала скасування заборони на експорт нафти
Фото: EPA/UPG

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект, що передбачає скасування чинної 40 років заборони на експорт нафти.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американські ЗМІ

Проект підтримав 261 законодавець, проти було 159. При цьому більшість тих, хто проголосував - представники Республіканської партії.

Тепер законопроект має пройти розгляд у Сенаті. При цьому навіть у разі його схвалення президент США Барак Обама вже пригрозив накласти на закон вето, щоб підтримати розвиток альтернативних джерел енергії.

Прихильники прийняття закону стверджують, що скасування заборони на експорт нафти дозволить спростити роботу нафтовидобувальників, а також підтримає бум у нафтовидобувній галузі країни і допоможе союзникам США знайти альтернативні джерела постачань, крім Росії та країн Близького Сходу. Водночас противники закону вважають, що він негативно вплине на нафтопереробну галузь країни.

Нагадаємо, наприкінці червня 2014 року влада США ослабила ембарго на експорт сирої нафти, запроваджений 1973 року. Дозвіл на постачання надлегкої нафти отримали дві компанії: Enterprise Product Partners і Pioneer Natural Resources. Водночас у міністерстві торгівлі США підкреслювали, що політика країни в питанні експорту сировини не змінилася.

Американська нафтова промисловість уже давно прагне зняти заборону на експорт, особливо після того, як США перетворилися з імпортера нафти в експортера завдяки розробці сланцевих родовищ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram