ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські спецслужби заявили про запобігання теракту в Москві

Затримано 10 осіб з бомбою

Російські спецслужби заявили про запобігання теракту в Москві
Архив
Фото: ИТАР-ТАСС

У Москві в одному з житлових будинків у Стрельбищенському провулку Центрального адміністративного округу затримано групу осіб, причетних до підготовки теракту.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на інфоцентр Національного антитерористичного комітету РФ.

"У квартирі, де переховувалися бандити, виявлено і знешкоджено саморобний вибуховий пристрій", - йдеться в повідомленні.

Джерело в московській поліції повідомило, що за підозрою в підготовці теракту затримано 10 осіб. За його словами, більшість із них є громадянами країн Середньої Азії.

У підозрюваних вилучили вибуховий пристрій, потужність якого становила близько 5 кг у тротиловому еквіваленті. За словами російських правоохоронців, за своїм складом бомба схожа на ті, що були використані для здійснення теракту в Анкарі.

"Однак, за наявними даними, в столиці Туреччини бомби активували терористи-смертники, а тут планувалося використовувати детонатор у вигляді мобільного телефону", - зазначило джерело. "Интерфакс" не має офіційного підтвердження цієї інформації.

Нагадаємо, останні великі теракти в Росії відбулися в грудні 2013 року в Волгограді. Тоді жертвами трьох смертників, які підірвали себе в громадському транспорті та на залізничному вокзалі, стали понад 40 осіб. У грудні 2014 року група бойовиків захопила Будинок друку в Грозному, під час спецоперації тоді загинули (не враховуючи 11 знищених терористів) 14 людей, ще 36 були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram