ГоловнаСвіт

У Білорусі стартували вибори президента

Попередні підсумки голосування будуть оголошені в ніч проти понеділка

У Білорусі стартували вибори президента
Фото: belta.by

Сьогодні, 11 жовтня, в Білорусі стартували президентські вибори, виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працюватимуть до 20:00.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", за цей час години виборці, які не можуть прийти до приміщення для голосування, зможуть проголосувати за місцем свого знаходження відповідно до попередньо поданих заявок.

Кандидатами на посаду глави держави є діючий президент Олександр Лукашенко, лідер Ліберально-демократичної партії Сергій Гайдукевич, активістка кампанії "Говори правду" Тетяна Короткевич і голова Білоруської патріотичної партії Микола Улахович.

Згідно з Виборчим кодексом Білорусі, вибори президента вважаються такими, що відбулися, якщо в голосуванні взяли участь понад половина громадян країни, включених до списків виборців. Президент вважається обраним, якщо за нього проголосувало більше ніж половина громадян, які взяли участь у голосуванні.

Агітація в день голосування не допускається.

Попередні підсумки виборів, як очікується, будуть оголошені в ніч з неділі проти понеділка.

Нагадаємо, Лукашенко, якого часто називають "останнім європейським диктатором", може бути обраний на свій п'ятий термін. Він є беззмінним президентом Білорусі з 1994 року.

У суботу ввечері в Мінську відбулася хода опозиції під біло-червоно-білими прапорами, в якій взяли участь, за різними оцінками, від 500 до 1 тис. осіб. Учасники акції закликали до бойкоту виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram