ГоловнаСвіт

FT: Британія відправить війська у Прибалтику для захисту від Росії

За даними ЗМІ, Лондон має намір збільшити число британських військових інструкторів в Україні.

FT: Британія відправить війська у Прибалтику для захисту від Росії
Майкл Фэллон
Фото: lenta.ru

Великобританія планує приєднатися до Німеччини та США в програмі НАТО з відправлення в Прибалтику контингенту військ для захисту від російської агресії.

Про це пише Financial Times.

За даними видання, про таке рішення голова британського Міноборони Майкл Феллон оголосить на сьогоднішньому саміті міністрів НАТО у Брюсселі.

Термінів розміщення військ не мали б установлювати, однак склад контингенту регулярно оновлюватимуть. Це дозволить союзникам оминути можливі претензії Росії з приводу порушення укладеної після закінчення "холодної війни" угоди про відправку армій у Східну Європу.

Радше за все, мова йтиме про одну роту, тобто приблизно про сотню британських військових, а також про збільшення числа інструкторів в Україні (зараз їх 75). При цьому видання зазначає, що Москва, радше за все, буде незадоволена цим рішенням. Раніше в Кремлі неодноразово звинувачували НАТО у спробах підібратися ближче до російських кордонів і розширити сферу впливу в Східній Європі.

FT розповідає, що на саміті Фаллон наголосить на прихильності Великобританії до ідеї захисту "суверенітету демократичних держав Східної Європи". Очікують також, що він нагадає про те, що британські інструктори вже навчають українські війська, а літаки королівських ВПС беруть участь у патрулюванні неба Прибалтики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram