ГоловнаСвіт

Духовний лідер Ірану оголосив про заборону на переговори з США

На думку Хаменеї, США через переговори намагаються впливати на Іран

Духовний лідер Ірану оголосив про заборону на переговори з США
Аятолла Али Хаменеи
Фото: nikcity.com

Духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї заявив, що будь-які переговори з США заборонені, оскільки вони супроводжуються нескінченними незручностями, які можуть зашкодити Ісламській Республіці.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Шляхом переговорів американці прагнуть впливати на Іран. Але в Ірані є наївні люди, які цього не розуміють", - йдеться в заяві Хаменеї, опублікованій на його веб-сайті та зверненій до командирів флоту Революційної гвардії Ірану.

У вересні іранський духовний лідер заявляв, що після завершення переговорів з США щодо ядерної програми Тегеран не має наміру вести з Вашингтоном діалог щодо інших зовнішньополітичних питань.

"Ми проводили переговори з США щодо ядерної програми з конкретної причини. Американці поводилися гідно під час переговорів, але ми не проводили і не маємо наміру проводити переговори з США з яких-небудь інших питань", - сказав він тоді.

Тим часом, заяви Алі Хаменеї йдуть врозріз з озвученою раніше президентом Ірану Хасаном Рухані позицією, згідно з якою Тегеран готовий "сісти за стіл переговорів і з державами регіону, і зі світовими державами, якщо це дозволить зробити майбутнє Сирії мирним і безпечним".

Нагадаємо, згідно з останніми даними, іранські військові беруть участь у боях у Сирії на боці військ президента Башара Асада. Раніше цього тижня сирійські повстанці закликали до створення регіонального альянсу проти Росії та Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram