ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці закликали до створення регіонального альянсу проти Росії та Ірану

Сирійська опозиція заявила про окупацію Сирії "російсько-іранським альянсом"

Сирійські повстанці закликали до створення регіонального альянсу проти Росії та Ірану
Сирийские повстанцы (архив)
Фото: EPA/UPG

У Сирії понад 40 повстанських угруповань закликали держави Близького Сходу укласти союз проти Росії та Ірану в Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на спільну заяву 41 повстанського угруповання.

Згідно із заявою, бойовики сирійської опозиції, у тому числі з повстанських угруповань, які входять в коаліцію "Вільна сирійська армія", котру фінансують країни Заходу, закликають країни регіону до співпраці для протистояння "російсько-іранському альянсу, що окупував Сирію".

Як зазначає агентство, свої підписи під заявою поставили представники потужного ісламістського угруповання Ахрар аль-Шам, яке захопило велику частину провінції Ідліб на північному заході Сирії і полягає в коаліції з сирійським крилом "Аль-Каїди" - "Фронтом ан-Нусра". При цьому "ан-Нусра" відповідну заяву не підписувала.

У заяві повстанських угруповань не називаються країни, які повинні створити альянс, однак Туреччина, Саудівська Аравія і Катар, як відомо, виступають за повалення президента Сирії Башара Асада.

З 30 жовтня Росія завдає авіаударів по сирійській території. У міноборони РФ стверджують, що метою атак з повітря є об'єкти терористичного угруповання "Ісламська держава", проте помірна сирійська опозиція і правозахисники заявляють про втрати як серед противників Асада, так і серед мирних громадян.

1 жовтня повідомлялося, що в Сирію прибули іранські солдати для участі в наземній операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram