ГоловнаСвіт

Москва повністю фінансує військову операцію в Сирії, - Пєсков

Пєсков стверджує, що противники Башара Асада спотворюють інформацію про російські авіаудари в Сирії

Москва повністю фінансує військову операцію в Сирії, - Пєсков
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Витрати на проведення російської військової операції в Сирії цілком лежать на Москві.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання про те, хто оплачує перебування підрозділів Повітряно-космічних сил РФ у Сирії і чи бере участь у фінансуванні Дамаск, інформує "Интерфакс".

Пєсков додав, що про оцінки перебігу операції поки що говорити рано. Він укотре заявив, що дії російських ЗС у Сирії обмежено термінами наступальної операції сирійських військових. Прес-секретар уточнив, що Росія визначає цілі для ударів по терористах у Сирії в координації зі збройними силами Сирії, передає ТАСС.

Представник Кремля також закликав не довіряти "спотвореній інформації", що стосується як самої операції, так і її координації з іншими країнами. "Зараз треба дуже і дуже уважно ставитися до всіх повідомлень: дуже багато пересмикування інформації, дуже багато перекрученої інформації, дуже багато неправдивої інформації", - підкреслив Пєсков.

Операція російської авіації в Сирії почалася 30 вересня. У міністерстві оборони РФ повідомили про те, що літаки зробили близько 20 вильотів і завдали точкових ударів по вісьмох об'єктах терористичного угруповання "Ісламська держава". У військовому відомстві зазначили, що вдалося знищити командні пункти управління бойовиків ІД в горах, також поцілили у склади боєприпасів, озброєнь, паливно-мастильних матеріалів і скупчення військової техніки. Західні ЗМІ і сирійські повстанці, однак, заявляють, що авіаудари здійснювалися в районах, де немає бойовиків ІД, а також повідомляють про десятки жертв серед мирного населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram