ГоловнаСвіт

РФ заперечує загибель мирних жителів у Сирії через російські авіаудари

Західні ЗМІ пишуть, що Росія атакує супротивників Асада.

РФ заперечує загибель мирних жителів у Сирії через російські авіаудари
Фото: bbc.com

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що повідомлення західних ЗМІ про жертви серед мирного населення в результаті російських авіаційних атак у Сирії не відповідають дійсності.

"Ще не встигла Росія розгорнути операцію з протидії ІДІЛ... пішли численні вкидання в ЗМІ про те, що під час російської операції гинуть мирні жителі і що вона спрямована на демократичні сили країни", - сказала вона журналістам на брифінгу в середу, передає "Интерфакс".

Нагадаємо, через кілька годин після того, як уранці Кремль отримав дозвіл на використання російських військових у Сирії, Міноборони Росії повідомило, що літаки російських повітряно-космічних сил завдали точкові удари по "Ісламській державі", зокрема, по військовій техніці, вузлам зв'язку, збройових складах і транспортних засобах.

Агентство AFP з посиланням на Сирійську секретну службу заявило, що Росія завдала авіаударів по трьох провінціях Сирії - Хамі, Хомсу і Латакії. Серед міст, по яких завдано удари, називають Растан, Тальбісса і Заафарані в провінції Хомс.

Сирійська наглядова група повідомила, що в результаті бомбардувань у провінції Хомс було вбито 27 цивільних осіб.

За даними Reuters, яке посилається на представників Сирійської опозиції, в результаті російських авіаударів загинули 36 цивільних осіб.

Халід Ходжа, представник Сирійської Національної Коаліції, повідомив, що в областях, які зазнали бомбардувань, не було представників "Ісламської держави" або Аль-Каїди. "Всі цілі, по яких було завдано удари в північному Хомсі, - цивільні", - підкреслив він. Це ж підтвердив Reuters Майон Джаміль Аль-Салех, який звільнився із Сирійської Армії в 2012 році. За його словами, в північній частині провінції Хама "ІД" немає, територія перебуває під контролем Сирійської Визвольної Армії.

Провінція Хомс нині поділена між урядовими військами і угрупованням "Ісламська держава". Столиця провінції, місто Хомс, перебуває під контролем режиму Башара Асада, зате "ІД" контролює місто Пальміру і велику частину території на схід від нього, пише AFP.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram