ГоловнаСвіт

У Міноборони РФ пообіцяли задіяти в Сирії тільки контрактників-добровольців

У Москві продовжують заперечувати участь російських наземних військ у сирійському конфлікті.

У Міноборони РФ пообіцяли задіяти в Сирії тільки контрактників-добровольців
Российская армия
Фото: EPA/UPG

У можливій операції російських збройних сил у Сирії проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) будуть задіяні тільки офіцери і добровольці-контрактники.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на джерела в Міноборони РФ.

"Якщо рішення про використання російського військового контингенту в Сирії увійде у стадію реалізації, то у військовій операції братимуть участь тільки офіцери, а також військовослужбовці-контрактники, які відповідно зголосилися на це", - повідомив один зі співрозмовників агентства.

За словами іншого джерела, "до операції з військової протидії ІД залучатимуть переважно офіцерів Генштабу, ВПС і військово-технічний персонал для обслуговування авіатехніки".

"Військовослужбовців за призовом у військових операціях за кордоном не залучатимуть. Це абсолютно виключено", - наголосило ще одне джерело агентства.

Раніше 30 вересня Рада Федерації схвалила прохання президента Путіна про використання російських збройних сил у Сирії. Підставою для проведення операції стало офіційне звернення сирійського президента Башара Асада. Як заявив у Радфед голова президентської адміністрації Сергій Іванов, в операції будуть задіяні тільки ВПС, а в наземній війні російські військові брати участь не будуть. Необхідність втручання Іванов обґрунтував активністю терористів ІД, які поширюють свій вплив у тому числі і за межі регіону Близького Сходу.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку і Сирії і влітку 2014-го проголосила там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку та Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі зі США. Із серпня коаліція завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку, з вересня - в Сирії. У лавах ІД можуть воювати громадяни понад 100 держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram