ГоловнаСвіт

Пєсков: Росія буде єдиною країною, яка проводить операції в Сирії на легітимних засадах

Прес-секретар Путіна не зміг сказати, коли почнуться авіаудари російських ВПС по позиціях "Ісламської держави".

Пєсков: Росія буде єдиною країною, яка проводить операції в Сирії на легітимних засадах
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи дозвіл Радфеду РФ використовувати російські військово-повітряні сил в Сирії, заявив, що Росія буде єдиною країною, яка проводитиме операції на легітимних засадах.

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

"Використання збройних сил на території третіх країн можливе або згідно з резолюцією РБ ООН, або на прохання легітимного керівництва цієї країни. У цьому випадку Росія буде фактично єдиною країною, яка здійснюватиме операцію на легітимних засадах, а саме: на прохання легітимного президента Сирії", - заявив Пєсков.

Також, за його словами, поки що не заплановано жодного спеціального звернення до нації президента РФ Володимира Путіна у зв'язку з рішенням Радфеду.

Пєсков не зміг сказати, коли почнуться авіаудари російських ВПС по позиціях "Ісламської держави", пояснивши це тим, що така інформація є "специфічною".

Також у прес-секретаря президента запитали, чому Путін звернувся до Ради Федерації по дозвіл використати Збройні сили, а не скористався своїм правом прийняти це рішення самостійно. "У цьому випадку президент керувався Конституцією Росії, він вважав за необхідне діяти на підставі зазначеного пункту статті 2 Конституції", - пояснив Пєсков.

Вранці 30 вересня Рада Федерації дозволила використовувати військово-повітряні сили в Сирії. За це рішення сенатори проголосували одностайно. За словами голови адміністрації президента Сергія Іванова, Росія буде використовувати тільки військово-повітряні сили для боротьби з бойовиками "Ісламської держави". Мова не йде про наземну операцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram