ГоловнаСвіт

Путін: при створенні ООН не передбачалося, що в організації буде панувати одностайність

Президент РФ запропонував створити широку міжнародну антитерористичну коаліцію.

Путін: при створенні ООН не передбачалося, що в організації буде панувати одностайність
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін, виступаючи на Генасамблеї ООН, заявив, що розбіжності в ООН були завжди, оскільки при створенні організації не передбачалося, що в ній пануватиме одностайність.

Він також нагадав, що будь-які дії в обхід ООН суперечать міжнародному праву. За словами Путіна, Росія на основі широкого консенсусу готова до розвитку ООН з усіма партнерами.

"Спроби розхитати легітимність ООН украй небезпечні, - зазначив російський лідер. - Ніхто не зобов'язаний підлаштовуватися під одну модель розвитку, визнану кимось раз і назавжди єдино правильною".

На думку Путіна, відмова від співпраці із сирійською армією - помилка. Він особливо наголосив, що ніхто реально не бореться з "Ісламською державою" в Сирії, окрім уряду Асада і курдського ополчення.

Говорячи про ситуацію з "Ісламською державою", Путін також заявив, що під її прапорами "воюють уже десятки тисяч бойовиків". "На жаль, і Росія не є винятком", - додав він.

За його словами, сьогодні Росія надає військово-технічну допомогу і Іраку, й Сирії, й іншим державам, які ведуть боротьбу з тероризмом. "Ми пропонуємо на основі міжнародного права об'єднати зусилля для вирішення проблем і створити нову широку антитерористичну коаліцію. І звичайно, ключовими учасниками такої коаліції повинні стати мусульманські країни...", - заявив президент РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram