ГоловнаСвіт

Нігерія перемогла поліомієліт

Ще три роки тому на Нігерію припадала понад половина випадків зараження цією хворобою.

Нігерія перемогла поліомієліт
Фото: EPA/UPG

Нігерію в суботу виключили з переліку країн, ендемічних для поліомієліту. У країні вже понад рік не фіксували жодного випадку зараження диким поліовірусом.

Про це повідомляє центр новин ООН з посиланням на рішення ВООЗ.

Ще три роки тому на Нігерію припадала більш ніж половина випадків зараження цією хворобою. Тепер у списку країн з ендемії поліомієліту залишилися тільки Пакистан і Афганістан.

"Цей успіх є результатом спільних зусиль влади країни, неурядових організацій, релігійних лідерів і десятків тисяч медиків. Понад 200 тисяч добровольців по всій країні здійснювали імунізацію дітей віком до п'яти років. Щеплення від поліомієліту зробили більш ніж 45 мільйонам малюків", - зазначає ООН.

Поліомієліт уражає переважно дітей віком до 5 років. В одному з 200 випадків він призводить до незворотного паралічу. Зазвичай це стосується нижніх кінцівок, але подекуди в таких хворих настає параліч дихальних м'язів - і вони помирають.

Нагадаємо, на початку вересня в Україні вперше за багато років стало відомо про два підтверджені випадки поліомієліту - у двох різних районах Закарпаття. Захворіли нещеплені діти віком 4 поки (Рахівський район) і 10 місяців (Тячівський район). Випадки не пов'язані між собою. Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила спалах захворювання в Україні.

При цьому закарпатські медики заявили, що в дітей гострий млявий параліч, не пов'язаний з поліовірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram