ГоловнаСвіт

Росія готова розпочати власну повітряну операцію в Сирії, - ЗМІ

Літак Міноборони РФ, який використовують для перевезення командного складу, з 19 вересня побував в Іраку, Ірані та Сирії.

Росія готова розпочати власну повітряну операцію в Сирії, - ЗМІ
Башар Асад и Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Російська військова авіація може отримати наказ про завдавання ударів по позиціях бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" в односторонньому порядку, без узгодження з Вашингтоном і країнами коаліції.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерело, близьке до Кремля і радника Міноборони РФ.

Співрозмовник агентства стверджує, що президент РФ Володимир Путін готовий піти на такий крок, якщо США відмовляться координувати свої дії з Росією, Іраном і армією Сирії.

У серпні голова МЗС РФ Сергій Лавров розповів, що для боротьби з ІД Путін пропонує створити "широкий антитерористичний фронт" за участю сирійських військ, армії Іраку та курдів. Захід не прийняв цієї пропозиції. Вашингтон і європейські лідери наполягають на демісії Асада.

Днями спеціалізоване видання IHS Janes (Великобританія) опублікувало супутникові знімки території Сирії, на яких нібито видно, що в аеропорту портового міста Латакія розгорнуто 12 штурмовиків Су-25, 12 бомбардувальників Су-24М, чотири винищувачі Су-30СМ і ударні вертольоти. На знімках також нібито видно позиції артилерії і танків у районі аеропорту.

За інформацією сайту Flightradar24, літак Ту-154М Міноборони РФ, який використовують для перевезення командного складу і який з 19 вересня побував у Багдаді і Тегерані, 23 вересня приземлився в Латакії.

Співрозмовник порталу, близький до російського оборонного міністерства, вважає, що військова делегація Росії узгоджувала важливі питання з представниками армій Іраку та Ірану, а потім вирушила в Сирію. На цьому будується припущення, що 28 вересня на Генасамблеї ООН Путін може заявити про спільні дії військових Сирії, Іраку, Ірану і Росії проти ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram