ГоловнаСвіт

Німецька розвідка попередила про загрозу вербування мігрантів джихадистами

Близько 740 ісламістів з Німеччини брали участь у бойових діях в Сирії та Іраку

Німецька розвідка попередила про загрозу вербування мігрантів джихадистами
Ганс-Георг Маассен
Фото: EPA/UPG

Глава Федеральної служби захисту конституції (BfV) ФРН Ганс-Георг Маассен (Hans-Georg Maassen) попередив у вівторок, що радикальні ісламісти можуть спробувати завербувати молодих біженців, які прибувають до Німеччини.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Існує серйозна стурбованість щодо того, що ісламісти в Німеччині під приводом пропозиції гуманітарної допомоги можуть спробувати скористатися положенням мігрантів, щоб навернути і завербувати тих, хто шукає притулок", - сказав глава BfV.

"Наша увага особливо зосереджена на безпритульних молодих біженцях, які можуть стати легкою здобиччю для ісламістів", - зазначив Маассен.

За кілька годин до заяви глави федеральної служби поліція провела рейд у восьми будівлях у Берліні, які, за версією правоохоронних органів, можуть використовуватися ісламістами, котрі підтримують бойові дії в Сирії.

Як зазначає Рейтер, заява Маассена також може стати причиною нових розбіжностей в уряді щодо того, яким чином Німеччина має вирішувати питання з припливом сотень тисяч мігрантів.

За словами Маассена, кількість ультра-консервативних мусульман-салафітів у Німеччині зросла до 7900 осіб, порівняно з 7500 у червні. Близько 740 ісламістів з Німеччини, з яких п'ята частина - жінки, брали участь у бойових діях в Сирії та Іраку. З них третина повернулися назад до Німеччини, ще 120 померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram