ГоловнаСвіт

США і Південна Корея почали розслідування щодо Volkswagen (оновлено)

У США концерн Volkswagen AG можуть оштрафувати на $18 млрд.

США і Південна Корея почали розслідування щодо Volkswagen (оновлено)
Volkswagen

Південна Корея слідом за США почала розслідування щодо німецького автомобільного концерну Volkswagen AG, який викрили у підробці результатів тестів на екологічну безпеку.

Про це повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап".

Розслідування, яке торкнеться дизельних двигунів, що встановлюються на три моделі німецького автоконцерну - Volkswagen Jetta, Volkswagen Golf і Audi A3, проведе міністерство навколишнього середовища Південної Кореї. У відомстві розглядають можливість відкликання цих автомобілів після завершення слідства.

21 вересня повідомлялося, що Volkswagen AG призупинив продаж у США деяких моделей автомобілів з дизельним двигуном. Це пов'язано зі скандалом про підробку результатів тестування на викиди шкідливих газів в атмосферу.

Дії Volkswagen порушили два пункти закону США про чистоту повітря. Концерн можуть оштрафувати на суму до $37,5 тис. за кожен проданий автомобіль. Загалом штраф може становити близько $18 млрд, оскільки за останні сім років було продано близько 500 тис. таких машин. До списку моделей, результати тестування яких підробили, входять Audi A3, а також Volkswagen Jetta, Beetle, Golf і Passat.

На частку Volkswagen і Audi припадає 28,2% всіх іноземних автомобілів, проданих від початку року у Південній Кореї.

Оновлено: Глава німецького автомобільного концерну Volkswagen AG Мартін Вінтеркорн у вівторок, 22 вересня, подав заяву про відставку. Рішення ухвалили на тлі скандалу з підробленими результатами тестів на екологічну безпеку. Про це повідомляє Der Tagesspiegel.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram