ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії підприємців оштрафували за продаж одягу із зображенням конопель

Російський суд визнав підприємців винуватими в пропаганді та рекламі наркотиків.

У Росії підприємців оштрафували за продаж одягу із зображенням конопель
Архив
Фото: Макс Левин

Суд визнав двох тверських підприємців, які продавали одяг із зображенням конопель, винуватими у пропаганді та рекламі наркотичних засобів.

Про це повідомляє сайт управління Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) у Тверській області.

Власників торгових точок оштрафували на 40 тис. рублів ($605) кожного, а "незаконну" продукцію вилучили.

Толстовки і бейсболки із зображенням наркотичних рослин виявили наркополіцейські в червні у двох відділах місцевого торгового центру "Олімп". Незважаючи на те, що підприємці не припускали, що їхній товар несе "наркогенну інформацію", одяг скерували на перевірку. Комплексна експертиза показала, що малюнок листка канабісу "формує позитивне ставлення населення до наркотичної речовини" і "пропагує вживання наркотиків".

У січні 2015 року двох підприємців із Твері оштрафували за збут шкарпеток і наклейок із зображенням конопель, а в листопаді 2014 року аналогічного покарання зазнала підприємниця з Марій Ел за продаж келихів із малюнками листя канабісу.

Згідно з КпроАП РФ, пропаганда наркотичних засобів, психотропних речовин, а також рослин, що містять наркотичні або психотропні речовини, передбачає адміністративне покарання у вигляді штрафу з конфіскацією рекламної продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram