ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі православні активісти зажадали заборонити анатомічну виставку

Освітню виставку назвали "естетикою моргу"

У Петербурзі православні активісти зажадали заборонити анатомічну виставку
Архив
Фото: Макс Левин

Активісти російського православного руху "Народний собор" розповіли про намір звернутися в прокуратуру до губернатора Петербурга Георгія Полтавченка з вимогою заборонити анатомічну виставку "Тіло людини".

Про це повідомляє "Русская служба новостей".

"Естетика моргу - не культурна програма для північної столиці. Такі експонати можуть завдати серйозної психологічної шкоди глядачу", - пояснив лідер православної організації Анатолій Артюх.

Прес-секретар виставки Олена Григорович у своєму коментарі згадала, що виставка має виключно освітнє спрямування, а її організатори у жодному разі не хотіли зробити зі смерті шоу. "Ми не знущаємося над мертвими. Це навчальний посібник, ми просто порівнюємо здорові і хворі органи", - сказала вона.

На підтримку "Народного собору" висловився депутат Закзборів Петербурга Андрій Анохін, який виявився противником бальзамування або муміфікування тіл і фрагментів тіл померлих.

Виставка "Тіло людини", що складається з 200 експонатів, має відкритися у Санкт-Петербурзі 18 вересня. Її організатори планують показати відвідувачам роботу м'язів і органів людини на забальзамованих і муміфікованих трупах людей.

Православний рух "Народний собор" отримав популярність завдяки різким реакціям на деякі світські події та заходи. У серпні 2015 року Артюх розкритикував проведення флешмобу Zombie walk. Також представники руху підтримали рішення закрити РАЦС, де восени 2014 зареєстрували шлюб між жінкою і трансгендером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram