ГоловнаСвіт

Угорська поліція використала проти мігрантів водомети і сльозогінний газ

Угорські силовики заявляють про агресивну поведінку мігрантів.

Угорська поліція використала проти мігрантів водомети і сльозогінний газ
Беженцы на вокзале в Будапеште 2.09.2015
Фото: EPA/UPG

Угорська поліція використовувала проти протестувальників мігрантів водомети і сльозогінний газ. Мігранти вимагали відкрити їм доступ із Сербії в Угорщину.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як повідомляє кореспондент Рейтер з місця подій, сотні поліцейських за підтримки спеціальних антитерористичних підрозділів з бронеавтомобілями і водометами виступили проти натовпу мігрантів на прикордонному переході Рожков (Roszke).

Мігранти перебували з іншого боку встановленого угорською владою на кордоні з Сербією металевого паркану.

Поліція виступила із заявою, в якому звинуватила "агресивних" мігрантів у прориві через паркан. При цьому представник ООН на місці подій заявив, що мігрантам не вдалося прорватися через огорожу.

Представник угорського уряду заявив, що мігранти були "озброєні трубами і палицями". Кореспондент агентства повідомляє, що не бачив озброєних мігрантів, однак на кадрах місцевого телебачення видно, як деякі з них щось кидають у поліцейських через паркан.

З півночі вівторка в Угорщині набув чинності пакет поправок, прийнятих парламентом 4 вересня. Вони посилюють законодавство про міграцію і захист кордону. До вступу набрання законом чинності в понеділок угорський кордон перетнули 9380 осіб. Згідно із заявою угорської влади, як повідомляє euronews, у вівторок, 15 вересня, 367 людей незаконно проникли на територію Угорщини. У Будапешеті пообіцяли, що всі затримані відповідатимуть за це перед правосуддям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram