ГоловнаСвіт

Влада КНДР заборонила іноземцям користуватися Facebook і YouTube

У Пхеньяні побоюються, що іноземці побачать наклепницькі повідомлення і критику на адресу північнокорейської влади

Влада КНДР заборонила іноземцям користуватися Facebook і YouTube
Кадр из фильма "Интервью" (Архив)
Фото: Кинопоиск

У Північній Кореї зарубіжним дипмісіям та представництвам міжнародних організацій закрили доступ до соціальної мережі Facebook і відеохостингу YouTube.

Відповідне повідомлення їм направив державний провайдер "Зірка", інформує ТАСС.

"Співробітники компанії не забезпечуватимуть доступ до інтернет-ресурсів, що містять загрозливі і наклепницькі повідомлення, у тому числі випади і критику на адресу урядових органів КНДР", - йдеться у заяві. Також іноземцям тепер закритий доступ до пірінгових мереж, що працюють за технологією P2P (прямий обмін даними між користувачами в обхід централізованих серверів).

У КНДР функціонує чорний список заборонених веб-сайтів, а у вересні 2014 року зарубіжним дипломатам "в інтересах безпеки" заборонили користуватися Wi-Fi. Порушникам загрожує великий штраф, а також конфіскація обладнання.

Громадяни КНДР не мають доступу в Інтернет - його заміняє національна комп'ютерна мережа "Кванмьон", у якій можна дізнатися про успіхи Трудової партії Кореї і її керівників. Користуватися всесвітньою Мережею в республіці можуть лише співробітники іноземних дипмісій і представництв міжнародних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram