ГоловнаСвіт

Віце-президент ЄЦБ назвав мігрантів засобом від самогубства Європи

За словами чиновника, ЄЦБ не під силу самотужки змінити негативний тренд європейської економіки

Віце-президент ЄЦБ назвав мігрантів засобом від самогубства Європи
Витор Констанцио
Фото: EPA/UPG

Європейське суспільство, що старіє, потребує мігрантів.

Про це заявив віце-президент ЄЦБ Вітор Констанціо (Vitor Constancio) в інтерв'ю агентству Рейтер. 

"Європа протягом багатьох років здійснює демографічне самогубство, - заявив 71-річний чиновник. - Щоб змінити тенденцію, недостатньо просто заохочувати народжуваність. Потрібна й імміграція. Якщо її не буде, ми створимо велику перешкоду для зростання і соціального благополуччя наступних поколінь". За словами Констанціо, ЄЦБ не під силу самотужки змінити негативний тренд європейської економіки.

Схожі думки висловив раніше у вересні німецький віце-канцлер і міністр економіки Зігмар Габріель, який заявив, що наплив мігрантів допоможе Німеччині впоратися зі старінням населення і кадровим голодом у низці галузей.

Агентство Євросоюзу з питань безпеки зовнішніх кордонів (Frontex) 14 вересня повідомило, що від початку року кордон ЄС перетнули понад 500 тис. мігрантів.

Через нестабільну ситуацію у країнах Північної Африки та Близького Сходу у європейські держави прибуває все більше число вимушених переселенців. За планом Єврокомісії, біженців мають розподіляти по країнах ЄС пропорційно до населення, економіки, рівня життя у державах. Так, Франція мусить розмістити 14,7% біженців, Німеччина - 18,42%. Загалом держави Євросоюзу домовилися прийняти у себе 32 тис. мігрантів протягом двох років. Однак Німеччина, найпопулярніша у мігрантів країна ЄС, очікує до кінця року отримати мільйон заявок на надання статусу біженця.

Угорщина, Словаччина, Румунія, Польща і Чехія виступають рішуче проти системи квот.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram