ГоловнаСвіт

Журнал Charlie Hebdo жорстко розкритикували за карикатури на загиблого сирійського хлопчика

Авторів провокаційних карикатур звинуватили в "моральному гнитті Франції"

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo, відомий своїми провокаційними матеріалами, опублікував карикатури на загиблого сирійського хлопчика, чиє тіло винесло на турецький берег.

Публікація викликала шквал суспільної критики, інформує The Daily Mirror.

За повідомленням видання, на обкладинці журналу зображено мертву дитину, яка лежить обличчям в пісок турецького берега, і напис: "Так близько до мети". Поруч видно рекламу ресторану швидкого харчування зі словами: "Два дитячі меню за ціною одного".

Друга карикатура із заголовком "Доказ того, що Європа християнська" зображує Ісуса, який іде по воді, і мертвого хлопчика, який пливе поруч із ним вниз головою. Підпис стверджує: "Християни ходять по воді, а мусульманські діти тонуть".

Як зазначає ресурс, користувачі соціальних мереж сильно розкритикували журнал. В Інтернеті з'явилися коментарі, що такі карикатури доводять "моральне гниття Франції", а Charlie Hebdo атакує "беззахисних, а не тих, хто наділений владою". Спільнота чорношкірих юристів Франції у зв'язку з публікацією пригрозила подати позов до Міжнародного кримінального суду.

За заявою самих авторів журналу, вони використовують расистські та релігійні стереотипи, щоб висміяти їх.

2 вересня турецька журналістка Нілюфер Демір з Бодрума сфотографувала тіло трирічного Алана Курди - уродженця сирійського Кобані. Перевантажений човен, в якому він плив зі своїми батьками, перекинувся у ранкові години. Дитина потонула, і її тіло винесло на турецький берег. Світлину передрукували безліч європейських видань.

Нагадаємо, 7 січня 2015 року на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo в Парижі напали троє озброєних людей. Під час теракту загинули 12 осіб, у тому числі 10 співробітників видання. Пізніше усіх нападників знищили правоохоронні органи.

Приводом для атаки стала публікація на обкладинці журналу карикатури на пророка Мухаммеда. Відповідальність за організацію і здійснення розстрілу в редакції узяв на себе лідер єменського осередку "Аль-Каїди" Нассера бен Алі аль-Ансі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram