ГоловнаСвіт

Росія обговорила з США і Саудівською Аравією можливу відставку Башара Асада, - ЗМІ

Росія проводить військово-морські навчання біля берегів Сирії

Росія обговорила з США і Саудівською Аравією можливу відставку Башара Асада, - ЗМІ
Портрет Башара Асада (архив)

Росія на переговорах з офіційними представниками США і Саудівської Аравії обговорювала можливе відсторонення від влади діючого президента Сирії Башара Асада.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дипломатичні джерела. Як розповіли джерела агентства, переговори про долю Башара Асада почалися ще у червні, коли президент РФ Володимир Путін приймав у Москві міністра оборони Саудівської Аравії - принца Мохаммеда.

За словами російських і американських дипломатичних джерел, Росія розглядає сценарій, в якому Асада відсторонять від влади, однак, незважаючи на це, він залишиться тимчасовим главою держави. Також про це агентству розповіли і джерела у сирійській опозиції.

На початку вересня газета The Wall Street Journal писала, що Росія відправила до Сирії пасажирські та вантажні літаки, які приземлилися на південь від порту Латакія. У Пентагоні вважають, що російська сторона збирається побудувати там військову базу.

10 вересня РБК писав, що Росія попередила авіаперевізників про майбутні військово-морські навчання біля берегів Сирії; вони триватимуть до 17 вересня. У повідомленні йшлося, що проведуть випробувальні стрільби ракет. Через це небезпечна зона визначена від поверхні моря до ешелону 660 (близько 20,1 кілометрів). Схоже повідомлення, зазначає РБК, за номером А1106/15 повідомляє про навчання російського флоту в тому самому районі Середземного моря з 30 вересня по 7 жовтня 2015 року.

Широке обговорення наявності російського контингенту в Сирії почалося з того, що деякі ізраїльські ЗМІ приводили докази про дій російських військових у країні. Також про це писали багато блогери і говорили військові експерти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram