ГоловнаСвіт

Ціпрас впевнений у перемозі "Сірізи" на дострокових виборах

Згідно з останніми опитуваннями, розрив між "Сірізою" і опозиційною "Новою демократією" складає близько 5%

Колишній прем'єр-міністр Греції, лідер ліворадикальної партії "Сіріза" Алексіс Ципрас впевнений у перемозі своєї партії на майбутніх виборах.

Про це він заявив в інтерв'ю euronews.

"Я впевнений, що "Сіріза" посяде перше місце на виборах. І я думаю, що одержати абсолютну більшість нам теж під силу. Навіть у такому разі ми будемо відкриті до співпраці. Але в будь-якому випадку у нас є своя програма і свій план. І я думаю, що політичні сили в парламенті не допустять проведення нових [дострокових] виборів. Тому я вважаю, що в найближчі дні після 20 вересня у нас з'явиться новий уряд, який продовжить велику роботу, розпочату 25 січня", - заявив колишній глава уряду.

Владна партія "Сіріза" перемагає в опитуваннях з 28,5% респондентів, однак її відрив від опозиційної "Нової демократії" не перевищує 5% опитаних.

Число виборців, становить, за різними даними, від 8% до 17% електорату. Очікується, що багато з них визначаться з вибором пізніше в понеділок, коли відбудуться телевізійні теледебати між Ципрасом і лідером "Нової демократії" Вангелісом Меймаракісом.

Третє місце в рейтингу популярності належить крайній правій партії "Золота зоря" (6,5%). Комуністична партія Греції і і Всегрецький соціалістичний рух (ПАСОК) ділять четверте місце (за них готові проголосувати по 4,5% респондентів).

Партія "Народна єдність", що відкололася від "Сірізи" цього літа, і колишній партнер партії Ципраса по урядовій коаліції "Незалежні греки" набирають по 2,5%. Вони ризикують не потрапити до нового складу парламенту, оскільки для отримання депутатських мандатів партія мусить отримати щонайменше 3% голосів виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram