ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії стартували наймасшабніші військові навчання цього року

У навчаннях "Центр-2 015" візьмуть участь близько 95 тис. військовослужбовців

У Росії стартували наймасшабніші військові навчання цього року
Фото: function.mil.ru

У Центральному військовому окрузі Російської Федерації сьогодні почалися наймасштабніші військові навчання цього року - "Центр-2015".

Про це повідомляє офіційний сайт міноборони Росії.

"У навчаннях візьмуть участь близько 95 тис. військовослужбовців, понад 7 тис. одиниць озброєння і військової техніки, до 170 літаків і 20 кораблів, зокрема у європейській частині РФ на полігонах "Тоцький" і "Донгуз" - до 12 тис. військовослужбовців, понад 470 бойових броньованих машин, близько 90 танків, понад 250 бойових машин піхоти, до 130 бронетранспортерів, а також близько 20 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню", - йдеться в повідомленні.

Під час маневрів "буде оцінено готовність органів військового управління збройних сил держав - членів Організації договору про колективну безпеку до управління коаліційними угрупованнями військ". Керуватиме навчаннями начальник Генштабу ЗС РФ - перший заступник міністра оборони РФ Валерій Герасимов.

Згідно з повідомленням Генштабу РФ, під час раптової перевірки військові відпрацьовують масштабне перегрупування військ на великі відстані. "Наприклад, з'єднання 41-ї армії ЦВО перекинули з-під Новосибірська в Оренбурзьку область, а з'єднання 2-ї армії ЦВО - з-під Самари в Астраханську область. Авіація військових округів для перебазування на аеродроми ЦВО виконала перельоти на відстані близько 6 тис. км", - наголошено в повідомленні.

Навчання триватимуть до 20 вересня.

Нагадаємо, наприкінці серпня російська армія провела масштабні навчання в шістьох регіонах країни. А до цього Росія і ще п'ять країн СНД провели військові навчання "Взаємодія - 2015" під Псковом. Протягом навчань учасники заходу "локалізували конфлікт на сході Європи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram