ГоловнаСвіт

Захід повинен розмістити протитанкове озброєння поблизу України, - Сікорський

Колишній голова МЗС Польщі зазначив, що Путін повинен зрозуміти, що Захід готовий реагувати на загрози Україні.

Захід повинен розмістити протитанкове озброєння поблизу України, - Сікорський
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

Захід повинен розмістити протитанкове озброєння поблизу України, щоб допомогти країні у разі подальшого наступу російських сил на її територію.

Про це заявив екс-міністр закордонних справ Польщі і колишній маршалок Сейму РП Радослав Сікорський під час вечірньої дискусії на 12-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві.

"Протитанкове озброєння повинно бути десь поблизу України, у Польщі чи Румунії. Якщо проросійські сили або російські сили зайдуть глибше на територію України, то це озброєння дуже швидко, протягом години, надійде в Україну. Потрібно, щоб президент Путін це розумів", - підкреслив політик.

США відреагували на будівництво військової бази РФ біля кордону з Україною

Сікорський також зазначив, що час зараз працює не на російського лідера. "Якщо нам вдасться переконати його в цьому, то я сподіваюся, він піде на угоду на користь України і Росії", - вважає екс-голова МЗС Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що колишній прем'єр-міністр Данії та колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Європа дасть Україні зброю, якщо РФ не припинить вогонь на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram