ГоловнаСвіт

Копач назвала прийом біженців обов'язком Польщі

У Польщі стурбовані великим напливом біженців з України

Копач назвала прийом біженців обов'язком Польщі
Ева Копач
Фото: radioporusski.pl

Прем'єр-міністр Польщі Ева Копач заявила, що її країна не може приймати економічних мігрантів, але зобов'язана прийняти біженців, які рятуються від війни.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Прийом мігрантів, які тікають, щоби врятувати свої життя, - це наш обов'язок", - заявила глава польського уряду.

У липні Польща погодилася прийняти трохи більше ніж 2000 біженців з Сирії та Північної Африки до 2017 року. Однак, згідно з представленими главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером квотами на мігрантів для країн-учасниць блоку, Польща муситиме прийняти понад 10 тис. мігрантів.

У середу Копач зайняла обережну позицію, заявивши, що Польща хоче переглянути кількість мігрантів, яких вона готова прийняти. У четвер вона дотримувалася цієї позиції, однак висловила співчуття тяжкому стану біженців, зазначає агентство.

"Ми скористалися солідарністю наших європейських партнерів, коли у нас були наші власні біженці. Ми не можемо забувати про те, що ми не можемо бути застрахованами від цього лиха", - сказала глава уряду. Вона додала, що Польща мусить допомогти розділити цей тягар, оскільки країні, можливо, знадобиться допомога, коли вона зіткнеться з великим напливом біженців з України.

"Але як ми не можемо чекати неможливого, так і вони не можуть чекати нереального від нас, - зазначила Копач. - Наша солідарність має бути відповідальною і узгоджуватися з нашими можливостями".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram