ГоловнаСвіт

Пєсков повідомив подробиці виступу Путіна на Генасамблеї ООН

Зустріч Путіна і Обами "на полях" Генасамблеї наразі не планують.

Пєсков повідомив подробиці виступу Путіна на Генасамблеї ООН
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Цілком ймовірно, що під час виступу на Генасамблеї ООН президент РФ Володимир Путін звернеться до теми Сирії та боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це розповів прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Він також не виключив зустрічі Путіна з Папою Римським Франциском у Нью Йорку. "Двосторонні зустрічі опрацьовуються. Все відбувається в цейтноті. Зараз конкретно в графіку такої зустрічі немає", - уточнив представник Кремля.

При цьому раніше Ватикан попросив Путіна не запізнюватися на зустріч з Папою Римським. За словами представник Ватикану при ООН, зустріч відбудеться в тому разі, якщо президент РФ не запізниться, передає The New York Times.

Відповідно до дипломатичного протоколу, глава католицької церкви повинен провести двосторонню зустріч з главою держави, яка головує в Раді Безпеки. У вересні це Росія.

Папа Франциск виступатиме перед Генасамблеєю в п'ятницю, 25 вересня. Виступ Володимира Путіна заплановано двома днями пізніше. У російської місії при ООН розповіли The New York Times, що Путін навряд чи прилетить у Нью-Йорк 25 вересня. Це робить зустріч малоймовірною.

Володимир Путін під час літнього візиту до Італії в липні цього року запізнився на годину на зустріч з главою католицької церкви папою Франциском. Видання Catholic News Service писало, що ватиканський сановник і особистий секретар Папи Римського Георг Генсвайн вийшов зустрічати російського лідера о 17:25, Путін прибув о 18:10.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков пояснив запізнення Путіна тривалими переговорами президента в Мілані. Зустріч Путіна і президента США Барака Обами "на полях" Генасамблеї, за словами Пєскова, наразі не планується.

28 серпня Путін затвердив своїм розпорядженням склад делегації Російської Федерації для участі в роботі 70-ї сесії Генасамблеї ООН, яка відбудеться наприкінці вересня у Нью-Йорку. У розкладі ювілейної сесії ООН заплановано відразу два виступи президента Росії: на саміті зі сталого розвитку і в програмі загальних дебатів у перший день роботи.

70-та сесія Генеральної Асамблеї ООН почнеться 15 вересня. 25-27 вересня відбудеться саміт, на якому мають бути прийняті глобальні цілі в галузі сталого розвитку на період 2015 року. Вони прийдуть на зміну Цілям тисячоліття, прийнятим у 2000-му. 28 вересня відкриється загальнополітична дискусія, де зможуть виступити представники всіх 193 держав - членів ООН.

Путін виступав на відкритті Генасамблеї ООН у 2000, 2003 і 2005 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram