ГоловнаСвіт

Росія будує велику військову базу за 20 км від кордону з Україною

Військове містечко на 3500 солдатів займає площу 300 га.

Росія будує велику військову базу за 20 км від кордону з Україною
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Росія почала будівництво великої військової бази трохи більш ніж ніж за 100 кілометрів на схід від Харкова і за 20 кілометрів від кордону з Україною - в районі міста Валуйки Білгородської області.

Як повідомляє Reuters, вона включатиме дев'ять казарм на 3500 солдатів, склади для боєприпасів і озброєння на 6 тисяч квадратних метрів, великий тренувальний комплекс, лазарет на 50 ліжок з можливістю розширення в разі надходження великої кількості поранених, їдальню на 2000 осіб, спорткомплекс з басейном, штаб-квартиру з вузлом зв'язку, житлокомплекс на 1000 квартир. Загальна територія військового містечка становитиме 300 га.

Все це повідомляється на сайті державних закупівель Росії. Місцерозташування бази в ньому не уточнюється, але місцеві жителі кажуть, що вона буде розташована в селі Солоті поряд з Валуйками.

Журналіст видання в понеділок побував на місці будівництва, заставши робітників за прокладанням дороги до будівельного майданчика. За його словами, вона розташована поруч із залізницею, яка з'єднує Солоті з Москвою і Луганськом.

Військова база призначена для підготовки артилеристів, сил протиповітряної оборони, танкістів і водіїв бронетранспортерів.

Нагадаємо, РНБО України 2 вересня схвалив і запропонував для затвердження Президенту України проект нової редакції Воєнної доктрини, яка визначає Російську Федерацію військовим супротивником України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram