ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кадиров зажадав "розібратися" із суддею, що визнала екстремістською книгу з цитатами з Корану

Керівник Чечні назвав суддю і прокурора "провокаторами", "національними зрадниками" і "шайтанами".

Кадиров зажадав "розібратися" із суддею, що визнала екстремістською книгу з цитатами з Корану
Кадыров
Фото: instagram.com/kadyrov_95

Керівник Чечні Рамзан Кадиров зажадав покарати суддю і прокурора в Південно-Сахалінську через визнання екстремістською книги з цитатами з Корану.

Про це Кадиров повідомив на своїй сторінці "ВКонтакте".

Йдеться про суддю Південно-Сахалінського міського суду Наталію Перченко, яка визнала книгу екстремістським матеріалом, і прокурора Білобровця, який подав відповідний позов. Книга називається "Благання (дуа) до Бога: її значення і місце в Ісламі" і містить цитати з Корану.

"Зокрема, "екстремістськими" називаються цитати з Корану: "Тобі ми поклоняємося і Тебе молимо про допомогу" ("Аль-Фатіха"), "Не кличте ж ні до кого поряд з Аллахом" ("Аль-Джинн")", - уточнив Кадиров.

Глава Чечні зазначив, що з цієї цитати починаються всі молитви і дії мусульман у всьому світі, які читають її десятки мільярдів разів на добу. Суддю і прокурора він назвав "провокаторами", "національними зрадниками" і "шайтанами" - він вважає, що вони намагаються "підірвати ситуацію в нашій країні".

Кадиров повідомив, що за його дорученням адвокат підготував апеляційну скаргу з вимогою скасувати рішення судді як необгрунтоване і незаконне. Наступним, за його словами, буде вимога визнати це рішення такими, що "мають екстремістський характер, навмисне спрямованимм на підрив стабільності в Росії". На його думку, суддя і прокурор з Південно-Сахалінська "не могли не знати, що їхні дії спровокують мільйонні акції протесту в Росії і за кордоном, призведуть до ізоляції країни від ісламського світу".

Раніше про це судове рішення повідомив інформаційно-аналітичний центр "Сова". Рішення про визнання книги екстремістською було прийнято 12 серпня, але про це стало відомо тільки 7 вересня. Суд погодився з експертом, який знайшов у цій книзі пропаганду переваги ісламу над іншими релігіями.

"Сова" пояснила, що експерти не мали права виносити судження про те, що в книзі є заклики до екстремізму, тому що це входить до компетенції суду. Крім того, в центрі зазначили, що пропаганда переваги однієї релігії над іншими не може бути ознакою екстремізму, оскільки "це суперечить як законодавству, так і здоровому глузду: будь-який віруючий переконаний в істинності релігії, адептом якої він є".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram