ГоловнаСвіт

Юнкер пообіцяв допомогти Україні з безвізовим режимом

Голова Єврокомісії запевнив, що Євросоюз і далі допомагатиме Україні.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв Україні й особисто Президентові Петру Порошенку подальшу підтримку Європейського Союзу і запевнив, що буде особисто займатися лібералізацією візового режиму для України.

"Ті, хто сумнівається в нашій підтримці, помиляються. Ми запропонували нашу допомогу Президенту Порошенкові, ми і далі допомагатимемо", - сказав голова Єврокомісії в середу в доповіді Європейському парламенту про стан ЄС, пише "Інтерфакс-Україна".

"Я зроблю все, що зможу, для лібералізації візового режиму з Україною. Звичайно, для цього необхідно, щоб усі попередні умови було виконано", - сказав Юнкер у виступі.

Він також нагадав про фінансову допомогу Києву 3,4 млрд євро, підготовку угоди з енергопостачання та підтримку судової реформи. "Повстання Майдану було не тільки виступом за демократію і зближення з Євросоюзом. Люди тоді не менш ніж тепер більше не хотіли жити в країні, розореній корупцією", - сказав голова Єврокомісії.

Нагадаємо, Євросоюз у грудні випустить звіт про виконання Україною умов для безвізового режиму, за підсумками якого може бути прийняте рішення про його введення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram