ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії слідчі прийшли з обшуком до засновника соцмережі для ув'язнених

Засновника правозахисного проекту Gulagu.net запідозрили у шахрайстві

У Росії слідчі прийшли з обшуком до засновника соцмережі для ув'язнених

У Росії слідчі прийшли з обшуком у квартиру засновника соціальної мережі для ув'язнених Gulagu.net Володимира Осєчкіна.

Як повідомляється на сайті Слідчого комітету Росії, обшук також проводять у правозахисника організації Дениса Солдатова.

З повідомлення випливає, що обшуки проводять в рамках кримінальної справи про шахрайство щодо Солдатова. Слідство вважає, що у 2013 році Наталія Малініна звернулися по допомогу до керівника робочої групи щодо захисту прав громадян, які перебувають у місцях примусового позбавлення волі, в інші інстанції, а також до керівника правозахисного проекту Gulagu.net і правозахисника Володимира Осєчкіна.

"При цьому, за нашими даними, Осєчкін у той період вже брав активну участь у діяльності Громадської спостережної комісії, незважаючи на те, що ще у 2013 році мав непогашену судимість і не міг бути офіційним членом цієї організації. Осєчкін активно позиціонував себе як правозахисника, що і вплинуло на рівень довіри до нього з боку потерпілої", - йдеться у повідомленні СКР. Батько Малініної був на момент звернення слідчо-заарештованим.

Тоді, вважає слідство, Осєчкін познайомив Малініну з Солдатовим, сказавши, що він надасть їй "всебічно сприяння".

Солдатов, за версією слідства, ввів Малініну в оману, сказавши, що у нього і його знайомих є можливість надання деяких послуг, наприклад, залучення адвокатів і звільнення батька від кримінальної відповідальності. Крім того, він пропонував освітлення подробиць кримінальної справи у ЗМІ. Малініна, згідно з повідомленням СКР, передала один мільйон рублів ($14,5 тис.).

Дружина Володимира Осєчкіна Камілла Рахматулліна також написала на своїй сторінці у "Фейсбуці", що у квартирі проводять обшук. "У нас удома спецназ... Нічого не розумію... Вова зараз розмовляє, я з дітьми на кухні...", - писала вона (орфографія авторська).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram