ГоловнаСвіт

Творець антивірусу McAfee вирішив боротися за пост президента США

Макафі висуватиметься "від нової партії, про створення якої оголосять пізніше"

Творець антивірусу McAfee вирішив боротися за пост президента США
Джон Макафи
Фото: EPA/UPG

У минулому піонер антивірусного програмного забезпечення і творець популярної програми McAfee, а нині "ексцентричний мільйонер" Джон Макафі подав документи для участі у виборах президента США у 2016 році.

Про це повідомляє The Hill.

У поданих у Федеральну виборчу комісію США документах йдеться, що 69-річний Макафі висуватиметься "від нової партії, про створення якої оголосять пізніше".

У своєму твіттері Макафі пише, що офіційну заяву зробить увечері 9 вересня. Проте сайт за адресою mcafee16.com вже працює; користувачів вітає фотографія Макафі з цитатою Джорджа Вашингтона: "Треба протистояти самозваним апологетам гаданого патріотизму".

В інтерв'ю виданню Wired Макафі заявив, що уряд США "не грамотний" в основних сучасних технологіях, що виявляється, наприклад, у спробах змусити Apple передавати дані про користувачів федеральним відомствам.

Макафі, який народився у Великобританії, має право балотуватися на пост президента США, оскільки народився на території американської військової бази (аналогічне походження дозволило брати участь у виборах у 2008 році сенатору Джону Маккейну). Попрацювавши в НАСА, Xerox і Lockheed, молодий програміст написав власне програмне забезпечення для боротьби з вірусами, після чого звільнився і зайнявся розвитком власного бізнесу.

Після відходу з однойменної компанії він веде насичене життя, публікуючи подробиці в Інтернеті. Так, у серпні його затримували в Теннессі за підозрою в керуванні автомобілем і володінні зброєю в нетверезому стані. П'ять років тому Макафі переїхав до Белізу, де заснував компанію з виробництва антибіотиків; у 2012 році на його віллі проводили обшуки. Спочатку влада країни звинувачувала його в незаконній торгівлі ліками та зберіганні зброї, проте звинувачення згодом зняли. Того ж року під час інтерв'ю Wired мільйонер чотири рази зіграв в "російську рулетку" з п'ятизарядним револьвером.

Уже через півроку Макафі став підозрюваним у справі про вбивство сусіда, після чого він втік до Гватемали, де був затриманий. Мільйонера депортували в США, і відтоді влада Белізу не заявляла про намір екстрадувати його для розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram