ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Франція: прийом усіх біженців країнами ЄС стане перемогою "Ісламської держави"

У Парижі представники майже 60 країн обговорили питання вирішення мігрантської кризи

Франція: прийом усіх біженців країнами ЄС стане перемогою "Ісламської держави"
Франсуа Олланд

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус попередив у вівторок, що для Європи було б помилкою приймати всіх біженців, переслідуваних бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) в Сирії та Іраку, і закликав виробити план дій із забезпечення збереження релігійного та етнічного різноманіття на Близькому Сході, незважаючи на наростання кризи.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Представники майже 60 країн, в тому числі міністрів з Іраку, Йорданії, Туреччини і Лівану, зустрілися у вівторок у Парижі, щоб узгодити заходи, спрямовані на полегшення повернення біженців на батьківщину, заохочення регіональних урядів до залучення меншин у політику і недопущення безкарності за злочини проти людяності.

"Це дуже складно, але якщо всі ці біженці приїжджають в Європу чи куди-небудь ще, то "Даеш" (Daesh - арабський акронім "Ісламської держави") виграв гру", - сказав Фабіус в інтерв'ю RTL радіо.

"Мета (цієї конференції) у тому, щоб Близький Схід залишався Близьким Сходом, тобто регіоном, де є християни, єзиди і т.д.", - додав міністр.

Згідно з заявами французьких дипломатів, на конференції також обговорювалися фінансові зобов'язання країн, які можуть використати для поліпшення становища біженців у сусідніх державах, починаючи від реконструкції інфраструктури, закінчуючи відновленням основних послуг або навчанням місцевої поліції.

"Це питання гуманітарної екстреності, - сказав президент Франції Франсуа Олланд на відкритті конференції. - Якщо ми не пропонуємо додаткову допомогу країнам, які приймають (біженців), якщо ми не дамо більше підтримки сім'ям, які перебувають у цих таборах для біженців або є вимушеними переселенцями в сусідніх країнах, то потім будуть не тільки трагедії... Буде результат".

Напередодні Олланд заявив, що Франція почне здійснювати розвідувальні польоти над Сирією з метою проведення повітряних ударів по позиціях "Ісламської держави". Він також заявив, що Франція планує взяти 24 тис. сирійських біженців з таборів на Близькому Сході протягом найближчих двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram