ГоловнаСвіт

NYT: Apple і Microsoft посварилися з владою США через доступ до листування користувачів

Цього тижня суд розгляне позов мін'юсту США до Microsoft з відмови у передачі електронних листів

NYT: Apple і Microsoft посварилися з владою США через доступ до листування користувачів

Найбільші американські IT-корпорації Apple і Microsoft ведуть боротьбу з мін'юстом США і ФБР з приводу шифрування своїх онлайн-сервісів, відмовляючись надавати доступ до листування користувачів.

Про це пише New York Times.

За даними газети, цього літа мін'юст зажадав від Apple передачі повідомлень у сервісі iMessage, якими обмінювалися на айфонах підозрювані у справі про торгівлю наркотиками і зброєю. В Apple запит відхилили, пояснивши, що шифрувальні алгоритми на айфонах не дозволяють читати листування користувачів.

Раніше влада США вже обговорювала можливість судового розгляду з цього питання з Apple, проте поки до таких заходів ситуація не дійшла. Однак уже цього тижня відбудеться розгляд позову мін'юсту США до корпорації Microsoft щодо відмови у передачі електронних листів. У Microsoft мотивують відмову розташуванням серверів в Ірландії.

Питання шифрування даних користувачів опинилося в центрі суспільної уваги в США два роки тому, коли колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден розповів про масштабні програми АНБ США зі збору даних в Інтернеті. Після цього Apple оголосила про впровадження нового підходу до шифрування в операційній системі iOS 8, добровільно позбавивши себе можливості доступу до листування в екстрених випадках.

New York Times пише, що в мін'юсті та ФБР незадоволені небажанням Білого дому втрутитися в конфлікт і змусити корпорації розкривати потрібну інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram