ГоловнаСвіт

Влада Китаю застерегла тибетців від підтримки Далай-лами

У Тибеті проводять урочистості, присвячені 50-річчю заснування Тибетської автономної області

Влада Китаю застерегла тибетців від підтримки Далай-лами
Далай-лама

Влада Китаю в рамках урочистостей, присвячених 50-річчю заснування Тибетської автономної області, застерегла населення Тибету від підтримки Далай-лами.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Люди всіх національностей залучені у рішучий бій проти сепаратизму, постійно перешкоджаючи розкольницьким і диверсійним діям кліки Далай-лами і ворожих зарубіжних сил", - заявив присутнім Юй Чженшен, голова Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китаю.

Юй Чженшен відповідає за взаємодію влади з релігійними групами і національними меншинами. Він вважається одним із головних чиновників у китайському уряді.

Сам Далай-лама заперечує, що він домагається незалежності Тибету, публічно підтверджуючи лише слова про вимогу повноцінної автономії - духовний лідер описує цю концепцію як "серединний шлях". У Пекіні Далай-ламу називають "вовком в овечій шкурі", який домагається застосування сили для отримання Тибетом незалежності.

Святкові заходи відбулися біля палацу Патала, колишньої резиденції духовного лідера Тибету. Після звернення чиновників процесія у традиційних костюмах і з китайськими прапорами в руках рушила вулицями Лхаси.

За словами міжнародних активістів, Китай насаджує у регіоні однаковість культурних і релігійних поглядів. Пекін не згоден з цим, заявляючи про ліквідацію кріпацтва і активний розвиток регіону під своїм пануванням. Тибет залишається під посиленим контролем китайських силовиків. Доступ журналістів іноземних ЗМІ у регіон жорстко контролюється, і тому незалежна оцінка ситуації ускладнюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram