ГоловнаСвіт

Румунія має намір вимагати допуск у Шенген в обмін на прийом біженців

Румунська влада заявила, що країна готова прийняти до 1500 біженців

Румунія має намір вимагати допуск у Шенген в обмін на прийом біженців

Уряд Румунії зажадає від Євросоюзу надати своїм громадянам вільний доступ у Шенгенську зону в обмін на те, що країна прийме необхідну квоту біженців.

Про це заявив прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта, повідомляє агентство Bloomberg.

За його словами, Румунія не може приймати біженців, поки не стане членом Шенгенської зони. Раніше Німеччина блокувала вступ Румунії в Шенген через високий рівень корупції у країні.

"Солідарність означає як права, так і обов'язки, тому якщо вони хочуть нав'язати нам обов'язки, нехай дають нам такі самі права", - заявив Понта.

"Румунія постраждала через несправедливе ставлення в питанні Шенгену. Країни, які зараз просять нашої солідарності, свого часу відклали наш вступ до Шенгену", - підкреслив він.

За словами глави румунського уряду, країна може прийняти до 1500 біженців. При цьому, згідно з останніми даними, квоти на біженців передбачають надання притулку Румунією 6351 мігранту.

Як відомо, в Шенгенську зону входять всі країни ЄС окрім Великобританії, Ірландії, Кіпру, Болгарії, Румунії та Хорватії. Шенген також включає держави, які не входять до ЄС: Ісландію, Норвегію, Швейцарію та Ліхтенштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram