ГоловнаСвіт

В Іспанії 5 поліцейських постраждали під час бунту нелегалів

Мігранти намагались втекти з центру тимчасового утримання

В Іспанії 5 поліцейських постраждали під час бунту нелегалів
Архив
Фото: EPA/UPG

П'ятеро поліцейських отримали легкі поранення унаслідок бунту у центрі тимчасового утримання нелегальних мігрантів в іспанському місті Валенсія.

Про це повідомляє Infolibre.es.

За даними видання, група нелегалів напала на поліцейських, унаслідок чого їм вдалося заволодіти ключами від центру і отримати доступ на дах будинку.

Згодом група з 10 мігрантів, що забралася на дах, почала закидати правоохоронців камінням і гілками. За допомогою рушників і ковдр вони намагалися спуститися з даху і бігти.

Прем\'єр Угорщини: метою мігрантів в ЄС є "німецьке життя", а не фізична безпека

Тим часом нелегали, які залишилися всередині центру, почали трощити меблі й палити матраци. Для гасіння вогню було залучено пожежників. При цьому наголошується, що мігранти використовували вогнегасники, атакуючи піною одного з поліцейських.

Після того, як бунтівників затримали, група з шести осіб попросила відокремити їх від решти мігрантів, посилаючись на те, що вони непричетні до спроби втечі.

Наголошується, що раніше цього року правозахисники критикували умови життя в цьому центрі утримання мігрантів, зокрема через відсутність туалетів у кімнатах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram